2020-05-25

sertésszűzpecsenye petrezsejmes újburgonyával

Szűzpecsenye petrezsejmes újburgonyával. 2020.05.24.

Ünnepi menü:   2 főre                                                             burgonyához:
40 dkg-sertés szűzpecsenye                                              30 dkg burgonya
1 dl olivaolaj                                                                    2 dl olaj
1 db  fehérpaprika                                                           2 dl víz
2 db paradicsom                                                              petrezsejem, só , bors
1 db erős paprika
egy kanál piros arany vagy 2 paradicsompaprika
só, bors, köménymag, foghagyma

Tipp: el lehet készíteni sertés karajból is! Elkészítés  ideje 60 perc.
A pecsenyét kis foghagymás olajon megpiritjuk. 2 dl vizzel felöntjük fűszerezzük, lecsót hozzáöntjük és lassú lángon puhára pároljuk. kb. 30 perc.
A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és petrezsejmes olajos vízben 15 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
Vigyázat , le ne égjen! Ha a víz elfő pótolni kell. Akkor jó ha csak az olaj marad mire megfő!
friss zsemlével tálaljuk.
Jóétvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése