2017-02-27

Kedves olvasó!
Most indul a napló szerű bejegyzéseim.
Napi események és receptek találhatók rajta.
Elő lépésként elmesélem ,hogy nemrég volt a névnapom.
Kissé csúszott mert mindenki beteg volt a családban.
Tarolt az influenza. Most nagy lázban égek főzni kell a
családra. pénteken levágtam a kakasom . Nem akármilyen kakas.!
Egy hat kilós REDBRO húshibrid kakas.
Menü: húsleves borsóval
           kakas paprikás
           milánói sajttal és olívával
           sertés fehérpecsenye fokhagymásan hajába krumplival.
           Tiroli krémes
-A milánóit saját recept szerint!
A kakas mellét és felső combját ledarálom.
vöröshagymát foghagymát pirítok , megforgatom rajta az
egy órával azelőtt megfűszerezett húst. Felengedem kis vízzel és egy
paradicsom sűrítménnyel , és kis kecsappal. Ha megfőtt kis tejfelt keverek hozzá,
Kifőzőm a spagettit forró bő vízben /csak olasz tészta jó/ összevegyítem egy nagy jénai tálban.
Tetejére füstölt sajtot reszelek. Készre sütöm a sütőbe 10 perc alatt.
-Tiroli krémes. 
Nagymama receptje
40 dkg liszt szitálva
12 dkg ráma
12 dkg cukor
1 tojás
2 dkg szalagáré
ezeket kevés tejjel lágy tésztává gyúrom. Három fele választom. Tepsi nagyságúra nyújtom.
Három vékony tésztát sütök világosra! kb. 170 C -on közepes helyen 10 perc.
A tészta kemény lesz, de majd a krém megpuhítja. Hidegen kiemeljük a tepsiből. / Legjobb ha sütőpapírt használunk alája. /
Krém.: 5 tojás sárgája 5 kanál liszt 1 L tej 30 dkg cukor , ezeket lassan víz felett felfőzzük.
Csak kézi habverőt használunk. Először kis tejjel keverjük el a hozzávalókat hidegen, aztán melegítsük! Állandóan keverni kell! Jó puding sűrű legyen! Hűtőbe tesszük.
Lényeges, hogy fogyasztás előtt legalább 4 órával állítsuk össze a tésztát akkor fogja a krém megpuhítani a tészta lapokat.
Egy tésztalap majd a fele krém aztán megint egy tésztalap a másik fele krém és a tetejére a tésztalap.
Lehet előző nap is elkészíteni a krémet majd hűtőbe tenni és a lapokat elkészíteni eláll két három napig is.
Csak a vendégség előtt 4 órával összeállítani a sütit.
/A sütésnél nyitni  kell ablakot!! mert a szalagáré miatt szúrós szagú gőz keletkezik, de hamar elszáll. /
Tóétvágyat.!
Nálunk a vendégek jól laktak.
Üdvözlök minden főzni szerető olvasót!







2 megjegyzés: