2020-06-06

babfőzelék sült bordával

Fehér gyöngydabfőzelék sült bordával.

Válasszunk fehér gyöngybabot mert az gyorsan megfő és ízletes.
25 dkg bab
2 gerezd foghagyma
só, bors, paprika, köménymag
20 dkg füstölt borda bele a babba főzni.
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
40 dkg nyers borda sütni
Tipp: Lehet csülükkel is főzni de az hosszabb idő. ( két óra)
A babot és a füstölt bordát előző este vízbe áztatjuk.
Másnap szitán kimossuk.
A füstölt szalonnát és a füstölt bordát megpiritjuk rá tesszük a vöröshagymát és a foghagymát.
bele a bab és annyi víz ami ellepi. 40 perc után kóstolunk. Ha puha a bab világos foghagymás rántással besűrítjuk és merünk rá egy kis levet a sült bordáról. Jó ízt ad neki.
A  bordát darabokra vágjuk és betesszük a sütőbe fűszerezve só bors paparika, foghagyma, köménymag,  kis viz kis olaj lefedve a sütőbe 40 perc.
Elkészítés egy óra. 
Jóétvágyat.  
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése