Szűzpecsenye petrezsejmes újburgonyával. 2020.05.24.
Ünnepi menü: 2 főre burgonyához:
40 dkg-sertés szűzpecsenye 30 dkg burgonya
1 dl olivaolaj 2 dl olaj
1 db fehérpaprika 2 dl víz
2 db paradicsom petrezsejem, só , bors
1 db erős paprika
egy kanál piros arany vagy 2 paradicsompaprika
só, bors, köménymag, foghagyma
Tipp: el lehet készíteni sertés karajból is! Elkészítés ideje 60 perc.
A pecsenyét kis foghagymás olajon megpiritjuk. 2 dl vizzel felöntjük fűszerezzük, lecsót hozzáöntjük és lassú lángon puhára pároljuk. kb. 30 perc.
A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és petrezsejmes olajos vízben 15 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
Vigyázat , le ne égjen! Ha a víz elfő pótolni kell. Akkor jó ha csak az olaj marad mire megfő!
friss zsemlével tálaljuk.
Jóétvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése