2020-03-15

Paprikás krumpli

Kedves olvasó!

2020. Márc. 15. rendhagyó otthon ülős ünnep a korona vírus miatt.

Kihasználom a lehetőséget, hogy valami magyar kaját csináljak ami egyszerű és nagyszerű.

Menj fel a padlásra hozz le egy szál  házi kolbászt. Vég egy kanál kolbászzsirt piritsd meg a vöröshagymát, foghagymát pirospaprikát és tedd rá a karikára vágott kolbászt.
Lehet füstölt szalonna zsiron is kezdeni a piritást. 
Fűszerezd: só.piros arany. Tégy bele 4 szem krumplit.
Önts fel annyi vizzel,hogy ellepje és főzd meg 20 perc alatt. Ha a krumpli megfőtt akkor jó.

Egy tál ételnek is jó laktató leves se kell hozzá. dob rajta egy kis uborka és friss kenyér.

Nekem volt tegnapról egy fácán levesem. Az is elfogyasztottuk jó étvággyal.

Minden húsleves lényege a lassú főzés nem szabad forrni. csak pöszörögni. Beteszem a húst
csontot a levesbe legyen az bármilyen az a jó ha csont is van. Lehet csirke,vagy  karaj csont,
pláne fácán vagy gyöngyös.
Egy vöröshagyma egy gerezd foghagyma, zöldségek sárgarépa, gyökérrépa fél karaláb negyed zeller
só bors, pici paparika egy szem krumpli. .Petrezsejem zöld csak a végén megy bele. Kis kömény, zellerzöld.
Legalább két órát fözzük , ha a hús öregebb akkor tovább is.  de a zöldségeknek csak egy óra kell tehát nagyobbakra vágjuk és
később teszük bele különben túlfő.
Csigatészta illik hozzá. Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése