Spenót tükörtojással.
hozzávalók:
kimentem a kertbe és szedtem egy tál spenótot ( fél kg )
4 kanál olaj vagy vaj
4 tojás
4 dl tej
2 gerezd fokhagyma
só, bors
5 dkg liszt
A leveleket alaposan megmossuk . Vajon vagy olajon megpároljuk. Megvárjuk míg össze esnek a levelek. Tejjel felengedjük. 10 percig fözzük majd fokhagymás rántással besűrítjük.
A végén Turmix gépben az egészet átkeverjük. Krémes állagot kapunk tőle!
Ha diétázunk a liszt elmaradhat. Esetleg tejbe áztatott kiflit tehetünk bele ami sűriti és jó ízt is ad.
A tükörtojást kis olajon egyben megsütjük és kész az ebéd.
Elkészítési idő: 30 perc
Tipp: Ha lehet friss levelekből dolgozzunk. igazakkor a levél szárait le kell szedni, hogy finom legyen.
Sokkal finomabb mint a mirelit spenót.
Ha mégis mirelitet használunk azt csak felengedjük tejjel és habarjuk. (Elmarad az olajon párolás.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése