2020-04-06

2020.04.06. sült libacomb petrezsejmes rizzsel

Kedves olvasó!
Itt a tavasz. virágba borultak a cseresznyefák, szilvafák, bokrok!
Ma itthon vagyunk a karantén miatt. Egy fenséges vasárnapi menüt csinálok.
Ahogy József Attila irta  A Kedves jocó cimű versében.
"De szeretnék gazdag lenni.
Egyszer libasültet enni."

Az étkek királynője a libacomb ropogósra sütve.

Végy két combot. ( liba, kacsa, csirke is lehet)
fűszer: só bors paprika foghagymás fűszerkeverék
2 gerezdfoghagyma
2 kanál libazsir
1 bögre víz-
1 bögre rizs ( vagy krumplipüré)
A titka hogy a bőrét nem szabad sózni. Előző nap befűszerezzük. Só bors paparika foghagymás
pecsenye fűszerkeverék vagy izlés szerint. szárnyasfűszerkeverék.
Serpenyőbe a bőrös felét megpiritjuk utánna a húsos felét is fehéredésig sütjük.
Bele tesszük egy sütő edénybe, tepszibe és vizet öntünk alá  két kanál libazsirral.
Lefedve egy órát sütjük 170 fokon, bőrével felfele! Levesszük a fedőt és még fél órát piritjük , megszorjuk foghagymával. . Időnként megnézzük meg ne égjen!.Akkor jó , ha megpirült a bőre.
Készítünk hozzá petrezsejmes rizst vagy krumplipürét. Párolt káposzta illene hozzá de nem volt káposztám igy uborkával fogyasztottuk.
Jóétvágyat!
Nagyon egyszerű és ízletes étel drága, de laktató egy comb elég egy étkezéshez, egy főnek. úgy érzed nem birod tovább.  Fel kell álni és sétálni kell. Jót is tesz ez most a karantén ideje alatt.
Tipp:
Arra buzdítok mindenkit sétáljon ha módja van rá. Kertészkedjen ha van kertje. Ha nincs akkor a szobatornát válassza. Nincs lehetetlen. Mozogni muszáj! Vagy takarítsa végig a lakást. Tuti elszál a kalória.
Javaslat: Másnap hús nélküli étel lesz .


1 megjegyzés: